Ден на търпението „Протегни търпелива ръка на съученик“

IMG 20190325 141549На 25 март всяка класна стая с надпис на дъската:“25 март – Благовещение  и Ден на търпението”, както и с различни послания, апелиращи към търпение, изслушване, доброта в намеренията и чистота в отношенията. По време на занимания по интереси посланиците  на търпението от  ІІ клас закачиха значки със символа на търпението. Бяха раздадени  детелинки с послания. Търпението е едно от най-важните качества които човек трябва да притежава.За да бъдеш търпелив човек трябва да умееш да контролираш ситуацията, себе си и емоциите си, да си силен и устойчив. Да притежаваш в характера си и другите синоними на търпение като :търпеливост, спокойствие, сдържаност,въздържаност,самообладание,издръжливост, упоритост, постоянство, настойчивост,толерантност, търпимост,твърдост. Търпението изисква силна воля и е присъщо за умните и разумните, за тези които знаят какво искат и са готови да поднесат необходимото търпение за да го постигнат. Всички ученици  излязоха в двора и за една минута се хванаха за ръце под наслов: „Протегни търпелива ръка на съученик“.

На 25.03.2019 отбелязахме Деня на търпението. Групата ЦДО -1 "а" и 1 "б" клас с учител Грета Георгиева извърши дейности свързани с отбелязването на празника. Първо се проведе беседа на тема търпението, закачихме си четирилистна детелина като символ на търпението, също така заедно изработихме надписа "Бъди търпелив! " като всеки ученик направи по една буквичка. 

         На 25.03.2018г. В НУ" инж. Вълков" втора група ЦДО 1а и 1 в клас с учител С. Светославова изработи постер по случай деня на търпението и благата дума. Учителката проведе беседа по темата с учениците

„25 март – Международен ден на търпението“.

Търпението е сила !