Banner link

Проекти

Banner link

Национална програма „Иновации в действие“

  12

От 04.05.2023 г. до 05.05.2023 г. се проведе мобилност по програма „Иновации в действие“ по Национална програма „Иновации в действие“, Модул – 1 „Мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри иновации между училищата“

Педагогически специалисти от НУ „Инж. Вълков“, гр. Луковит посетиха Основно училище „Пейо Яворов“, гр. Бургас. Те имаха възможност да наблюдават интердисциплинарен урок с прилагане на проектно-базирано обучение на тема „Вчера, днес и завинаги българи“, Запознаха се с иновацията „Учене чрез изкуство“ и с учебните програми, които прилагат във факултативните учебни часове.

 

 

 

Прочети още...

ГЗПО подновяви работата си по проект BG05M2ОP001-3.005-0004 „АПСПО"

 

348377238_800433895120687_8661570341661104136_n.jpg

 

 

 

От 15.05.2023 година групата за задължително предучилищно образование към НУ „Инж. Георги Иванов Вълков“, град Луковит поднови работата си по проект BG05M2ОP001- 3.005-0004 „Активно приобщаване в системата на предучилищното образование“, Дейност 1 – предоставяне на допълнително обучение по български език. Проектът се реализира по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ (ОП НОИР) 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове, с конкретен бенефициент – Министерството на образованието и науката. Сформирана е една група от 5 деца, които получават допълнително обучение по български език в съответствие с индивидуалните си образователни потребности по програми разработени от ръководителя на групата, съгласно Наредба № 5 от 03.06.2016 г. за предучилищното образование. 

 

 

 

 

 

 

Прочети още...

РАБОТА С РОДИТЕЛИ ПО НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА „ПОДКРЕПА НА ОБРАЗОВАТЕЛНИТЕ МЕДИАТОРИ И СОЦИАЛНИТЕ РАБОТНИЦИ“

РАБОТА С РОДИТЕЛИ ПО НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА „ПОДКРЕПА НА ОБРАЗОВАТЕЛНИТЕ МЕДИАТОРИ И СОЦИАЛНИТЕ РАБОТНИЦИ“

111Коледа е вълшебство, което стопля сърцата и сбъдва мечтите. Всяка Коледа е очаквана със своите изненади от децата и учениците от НУ „Инж. Вълков“. Цялото училище блести в своята празнична премяна, класните стаи са украсени, елхата грее отрупана с бляскави играчки и гирлянди. Изправени пред сиянието на този светъл празник образователният медиатор Елина Найденова, учителите, родителите и учениците от училището организираха различни представителни изяви свързани с темата „Коледна приказка“.

Децата и родителите от групата за задължително предучилищно образование под ръководството на г-жа Марина Иванова изработиха декорация за сцената на коледното тържество, направиха коледно килимче, снежен човек и табло „Моят подарък под елхата“.

Родителите на учениците от 1.б клас, с учител г-жа Силвия Петкова четоха коледни приказки и разказваха за обичаите и традициите на Бъдни вечер, Коледа и Нова година.

Второкласниците на г-жа Калинка Калчева и техните родители изработиха свещници, коледни сувенири и украшения за елха от природни и отпадъчни материали.

В духа на празничния декември учениците от 2.в клас и техните родители участваха в тематична работилница за коледни сладки, подготвена от тяхната учителка г-жа Грета Георгиева. Всички развихриха своето въображение и сътвориха истински кулинарни шедьоври. Разбира се, събитието завърши с дегустация на приготвеното, която потвърди, че сладките са толкова вкусни, колкото и изглеждат. Всичко бе съпроводено с много усмивки и истинско коледно настроение.

Коледни приказки, подготвени от г-жа Цветанка Томова четоха родителите на учениците от 3.а клас. След като се потопиха в магията на традиционните обичаи на светлите празници всички заедно изработиха коледна украса.

Красиви коледни венци от екологични материали се изработиха в класната стая на г-жа Пелагия Манчева. Неусетно мина времето за родителите и учениците от 3.б клас, които с желание и лекота сътворяваха магията на Коледа.

Коледните празници са време за близките, за уют и споделеност. Тази година IV "А" клас на НУ "Инж. Георги Иванов Вълков", с учители г-жа Еленка Стефанова и г-жа Пламена Димитрова, реши да разчупи традиционния учебен час и да покани родителите на децата, които да им помогнат в изработването на страхотни коледни картички. Вярваме, че накрая удовлетворението от създаденото е било още по-голямо за малките ученици.

В 4.б клас се случи една истинска творческа магия. Ученици поканиха своите родители, за да изработят книжка за Библията. Заедно с г-жа Петя Вълчанова откриха един чуден свят-този на Библията. Истории от Стария и Новия завет разказват достъпно и увлекателно за популярни случки и герои.

На Игнажден, полазници в ГЦОУД на г-жа Екатерина Иванова бяха родители на нашите първокласници. С тяхна помощ учениците изработиха картички с пожелания за здраве, мир и благополучна 2023 година.

Учениците от групите ЦОУД 2. клас с г-жа Силвия Николова и г-н Тодор Атанасов поканиха своите родители и също изработиха коледни картички. Родителите обещаха да се включват по-често в училищния живот и пожелаха на всички Светли Коледни и Новогодишни празници.

Г-жа Виктория Светославова и учениците от ГЦОУД 3. „а,б“ клас изработиха с помощта на родителите коледен венец, който украси главния вход на училището.

Под ръководството на г-жа Николета Николаева родители и ученици от ГЦОУД 4. "б" клас изработиха коледен венец за класната стая. Инициативата даде възможност на учениците да бъдат сплотени и по-добри. Отправиха си вълнуващи Коледни пожелания.

Родители бяха скъпи гости на тържеството на групата за задължително предучилищно образование с учител г-жа Марина Иванова. Малките плавници развълнуваха приятно всички присъстващи. Те драматизираха, пяха, танцуваха. Добрият старец Дядо Коледа зарадва децата с желани подаръци.

Детската писателка Милена Димова представи в Час по фантазия пред ученици от училището своята приказка – образователен спектакъл „Вярващо добро сърце за Коледа“ .

В последния учебен ден за 2022 година деца, ученици, учители, родители и гости имаха възможност да присъстват на прекрасно коледно тържество подготвено от г-жа Ани Нейкова, г-жа Пелагия Манчева и г-жа Марина Иванова. Бяха представени български коледни обичаи, коледари наричаха за здраве и благоденствие, всички се потопиха в магията на Коледа.

С благодарност към всички, които с радост приеха идеята и отделиха от своето време за създаването на една истинска магия – творческо сътрудничество между деца, родители и учител.

Честито Рождество Христово!

Успешна Нова година!

НП „Иновации в действие“ дава възможност за обмен на добри практики между училищата.

НП „Иновации в действие“ дава възможност за обмен на добри практики между училищата.

В периода от 30 май до 02 юни нашето училище е домакин на работна визита за обмен на идеи, опит и иновативни практики с участието на представители от трите училища. Гостуващите партньори наблюдаваха два интегративни урока. Учениците от IV клас под ръководството на г-жа Цветозара Теодосиева показаха иновативен урок по математика с приложение на проектно-базираното обучение. Първокласниците от ФУЧ английски език с г-жа Габриела Пейчева демонстрираха знанията и езиковите си умения, като приложиха отново иновативния метод.

Нашите гости имаха възможността да посетят и местните забележителности. Останаха очаровани от разходката по река Златна Панега, еко-пътеката и не на последно място пещера "Проходна".

Разделихме се с удовлетвореност от обмяната на добри практики и създадените нови приятелства. Обсъдените иновативни идеи с колегите от трите училища ни мотивират за още по-усърдна работа и всеотдайност в професията.

Благодарим на гостите и на всички ученици, учители и родители, които взеха участие в представяните дейности!